Cirkus i äldreomsorg

Skapa glädje i vardagen med Cirkus-Emma!

Som äldre är det viktigt att fortsätta träna sin balans, greppstyrka och koordination. Cirkus-Emma kommer med ny energi och inspirerar till en lustfylld aktivitet.

Besöket börjar med att Cirkus-Emma fångar allas uppmärksamhet med några spännande cirkustrick och akrobatiska konster. Därefter får de äldre själva prova att jonglera, balansera och snurra tallrikar. Pedagogiska instruktioner från Cirkus-Emma ger alla (som klarar av att sitta och använda minst en hand) möjlighet att träna cirkus på sin egen nivå. Deltagarna får på ett roligt sätt öva sin öga-hand koordination, greppförmåga, balans och sitt mentala fokus. Som avslutning kan vi fika eller äta tillsammans och prata om gamla cirkusminnen och hur mycket av det som gjordes på skolgården när de var unga som finns kvar och utvecklas i cirkusens värld.

Cirkus-Emma är en del i kultur i äldreomsorg i Östergörland vilket gör att ni endast betalar 1 500 kr för ett besök om ni som bokar är belägna i Östergötland och riktar er till personer inom gruppen 65+ med behov av insatser i form av hemtjänst, boende, förebyggande omsorg med mera i kommunal eller privat regi.

Boka via kontaktformuläret eller hör av er till cirkusemma@gmail.com eller 0724260599

Cirkusaktiviteter med Cirkus-Emma

Få besök av en cirkuspedagog till din verksamhet.

För aktiviteter utanför det subventionerade ”kultur i äldreomsorg” i Östergötland kostar det 4 000 kr per timme och utanför Linköping tillkommer 200 kr per timme restid + faktisk resekostnad och eventuellt boende.