Corren 18 februari 2019

Hallen fylldes av nya akrobater
MANTORP Största möjliga tystnad? Nej knappast. Det är rop och skratt i hallen när Mantorps barn tränar cirkus på sportlovet.

Sune Johansson21:09 | 2019-02-18
Emma Lundqvist och hennes assistent Benjamin Erdtman från företaget Cirkus-Emma är på besök i Klämmestorpshallen och lär ut cirkuskonster och parakrobatik.

– Jag har ofta workshops och kurser. Dessutom eldshower och egna föreställningar. Nu på sportlovet blir det lite cirkusskola för barn, berättar Emma medan hon hjälper tioåriga Julia Thiman från Mantorp.

Emma placerar sig på rygg och Julia gör olika konster ovanpå Emmas fötter – som om hon aldrig gjort annat. Men Julias specialgren är egentligen en annan.

Artikelbild
BILD: Sune Johansson | Cirkusskola på sportlovet. Emma Lundqvist med företaget Cirkus-Emma tränar parakrobatik med Julia Thiman, 10, från Mantorp.

– Jag är ganska bra på att hjula, säger hon och så gör hon och Emma det koordinerat tillsammans så att det också blir ett cirkusnummer.

Det är inte första gången Emma är i Mantorp och Mjölby. Hon berättar att hon haft workshops på fritidshemmen och det har resulterat i att kommunen köpt in eget cirkusmaterial. Enhjulingar, tallrikar att sätta snurr på, jongleringskäglor, rockringar och annat.

Idrottshallen erbjuder också till akrobatik med sina hoppmattor, plintar och romerska ringar.

På måndagen hade de flesta av Mantorps fritisbarn vallfärdat till Klämmestorpshallen för att bättra på sina kunskaper i akrobatik – och kanske lite för att ha kul också.

Artikelbild
BILD: Sune Johansson | Nioåriga Madeleine Belfrage bor i Västervik men hälsar på sin mormor på sportlovet och passade på att svinga sig i ringarna.

Nioåriga Madeleine Belfrage från Västervik hälsar på mormor i Sya under sportlovet och har hittat de romerska ringarna som hon hänger i och har satt i gungning över halva hallen. Efter cirkusträningen ska de prova på bågskytte.

Även Julia och hennes lillasyster Linnea ska kolla in bågskyttet vid Skogssjön och kanske testa tennis ihop med sin mormor Vivi-Anne Gustavsson.

Artikelbild
BILD: Sune Johansson | Att jonglera med käglor är inte lätt. Men med en går det bra för Linnea Thiman.

– Det är roligt att det ordnas så mycket sportlovsaktiviteter i kommunen, tycker Vivi-Anne.

FAKTA
Mer på sportlovet (i urval)
Tisdag: Jazzdans, street och modern dans, Blåklintsskolan kl 14 för yngre och 15.15 för de lite äldre.

Onsdag: Öppet stall, Mjölby ridskola kl 9–14, Ponnyridning, Torpa Södergård kl 8–11.

Torsdag: Bågskytte, Skogssjön, kl 12–16.

Fredag: Bowling, Albacken, kl 9–15.

Lördag: Rita och måla, ABF, Kanikegatan, kl 12–15.

Söndag: Familjekul, Birger jarls hall, kl 13.30.

Källa: Mjolby.se